Maar tussen dromen en daden staan soms wetten, praktische bezwaren en persoonlijke twijfels.

“Seniorstarters hebben zo hun eigen specifieke vragen én twijfels bij het starten van een eigen zaak”, zegt Marc Gommers, directeur van het loopbaancentrum Zenitor. Hij roept dan ook op om 50+ ondernemers in spe alle kansen te geven, want volgens hem bevinden steeds meer mensen zich op hun vijftigste op een kruispunt of sleutelmoment in hun loopbaan. Een eigen zaak beginnen is een valabele optie die momenteel in de lift zit. Onder de nieuwe generatie 50-plussers bevindt zich immers een enorm, onontgonnen ondernemerspotentieel. “50-plussers beschikken over dé cruciale ingrediënten om een succesvolle onderneming op te richten: ervaring en vakkennis, een gezonde dosis realiteitszin, enthousiasme, doorzettingsvermogen en vaak ook de financiële middelen. Een flinke dosis ambitie en wilskracht is onontbeerlijk, maar volstaat jammer genoeg niet om succesvol te ondernemen”, aldus Gommers. “Het project ‘START 50+’ voorziet in een specifieke 50+ startersbegeleiding en maximaliseert de slaagkansen op een succesvolle start."

E-platform

“We gaan zelfs nog een stapje verder”, zo stelt Gommers. “We ondersteunen 50-plussers niet alleen bij het verkennen van hun mogelijkheden als zelfstandige ondernemer, maar moedigen hen aan om hun ervaring en expertise op diverse terreinen in te schakelen. Op het e-platform ‘Perspectief 50+’ bundelen we uiteenlopende projecten via dewelke 50-plussers hun capaciteiten kunnen blijven inzetten voor de samenleving. Doorheen deze projecten loopt één rode draad: vijftigplussers kunnen met hun kennis en expertise wel degelijk het verschil maken! Van het starten met een eigen zaak, over peterschapssessies voor ondernemende 50-plussers tot het bijstaan van jonge ondernemers in het Zuiden.”

Opleidingsreeks

Start 50+ biedt kandidaat-ondernemers dus de kans om gratis deel te nemen aan de opleidingsreeks ‘Starten met een eigen zaak na je vijfstigste. “Tijdens een vierdelige cyclus bouwen de deelnemers hun ondernemersvaardigheden uit, verwerven ze meer inzicht in hun sociaal statuut, delen ze inzichten en goede praktijken én krijgen ze de kans om hun professionele netwerk uit te bouwen”, aldus Gommers. “Daarnaast krijgen aspirant-ondernemers de kans om een gepersonaliseerd begeleidingstraject te volgen, waarbij ze inzicht krijgen in hun kwaliteiten en de valkuilen op weg naar het ondernemerschap. Dat toekomstige ondernemers meerwaarde halen uit het project blijkt uit de inspirerende verhalen van Karen Vermuyten en Sandra Martelli.”