Geniet, geniet en nog eens: geniet ervan! Je beseft het misschien niet, maar je bent onderdeel van een generatie die waarschijnlijk de gelukkigste, rijkste, actiefste en gezondste is die ooit heeft geleefd en ook ooit zal leven. Inderdaad, je gaat het waarschijnlijk veel beter hebben dan je kinderen, hoeveel moeite je ook doet om voor hen een betere wereld te maken.

Ja, je hebt met zekerheid zelf al veel tegenslagen meegemaakt in je leven, maar je hebt nog veel voor je open. Anders dan de nieuwe generaties ga je nog steeds redelijk vroeg op pensioen kunnen gaan, ken je vrede, heb je nog steeds alle (onbetaalbare) sociale voordelen, ben je (statistisch gezien) redelijk rijk en heb je het voordeel van een ongelofelijke gezondheidszorg.

Actief en hip

Je hebt misschien je hele leven naar 50-plussers gekeken als oudjes die voor de open haard zitten te breien. Maar nu je zelf die leeftijd bereikt hebt, denk je daar wel anders over. Wist je dat jongeren vandaag de dag je generatie nog steeds zo zien? Ze denken dat je niet enkel oud bent, maar ook ‘out’.

Niets is minder waar! Als maker van de 50+ website SeniorenNet.be ken ik ontelbare voorbeelden van 50-plussers die veel actiever of zelfs technologisch verder staan dan ik. Ja, waar jongeren vaak denken dat die generatie een nul is op technologisch vlak, zie ik mijn ouders volop bezig met hun tablet, smartphone en laptop.

Vermogend

De uitdagingen voor jou liggen veeleer waar je jouw financiële middelen het beste in investeert of belegt, waarbij het voor jongeren vooral de prioriteit is om met man en macht niet te verdrinken in schulden. Maar waarschijnlijk heb je nu door dat je vooral ook bezig bent met genieten. Welke reis ga je doen, welke televisie ga je kopen of hoe ga je jouw leven makkelijker maken? Ongelofelijk hoe ik dan adverteerders hoor die zich nog steeds op jongeren richten (of 18-45 jarigen) en 50-plussers als het ware als uitschot zien die niets waard zijn.

Veel 50-plussers hopen dat ze meekunnen met hun tijd, maar wist je dat ze in werkelijkheid zelfs voorlopen? Als ik zie hoeveel stofzuigrobotten we via onze webshop SenNetShop.be verkopen, dan denk ik dat er in bijna elk 50-plus gezin een robot staat. Of wat dacht je van de drones? Je wil niet weten hoeveel we er hiervan al verkocht hebben. Het is een luxe om van te genieten, en dat heb je als 50-plusser goed begrepen.

Oog voor kwaliteit

Wist je dat je gemiddeld 1.000 euro netto meer hebt per maand om te spenderen dan jongere doelgroepen? Zij zitten nog met een hypotheek, lager loon, kinderen en veel andere kosten. Hierdoor behoor je tot de groep die het meeste uitgeeft aan cosmetica, dure auto’s, fruit, dure TV’s, elektro, dure reizen en… aan speelgoed! Inderdaad, voor de (klein)kinderen natuurlijk en stiekem soms ook voor jezelf.

Het is niet enkel omdat het duur is, want in werkelijkheid let je goed op wat je uitgeeft. Je wil vooral kwaliteit en je begrijpt dat daarvoor een prijs betaald moet worden. Wasmachines gaan niet meer zolang mee als toen jij je eerste kocht. Dat is verleden tijd. En dat geldt niet enkel voor wasmachines, maar voor alles tv’s, computer, enz. Daarom hoor ik zo vaak 50-plussers tegen een verkoper één vraag stellen: ‘wat is het beste?’. Zoals ik begonnen ben: je hebt groot gelijk, geniet!