Warre over…

… het leven als vijftigplusser

“Als vijftiger blijf je minder snel steken in het sentiment waar je als veertiger misschien wel last van had. De tijd die voor mij ligt is korter dan de tijd die achter mij ligt, dat is nu eenmaal zo. We gaan daar niet al te dramatisch over doen (lacht).”

… zijn pensioen

“Aan mijn pensioen denk ik nog lang niet. Als acteur kan ik blijven spelen zolang ik goesting heb. Dat vind ik een leuk vooruitzicht. Mensen met een creatief beroep kan je niet makkelijk met pensioen sturen, denk ik. Aan een 65-jarige kunstschilder zeg je ook niet: ‘Kom, stop er nu maar mee. Het is mooi geweest.’”

… zijn gezondheid

“Ik probeer bijna elke dag een kwartiertje te gaan zwemmen in openlucht. Ik vind het heel aangenaam om een paar baantjes te trekken. Op het gemak, wars van alle prestaties. Verder rook ik niet en drink ik bijna niet. Gewoon omdat mijn leven altijd zo druk en afwisselend is geweest. Er is elke dag wel iets. Deze ochtend ben ik nog een reclamespot gaan opnemen, en vanavond heb ik een vergadering in Antwerpen.”

… de gouden jaren

“Die moeten nog komen, uiteraard. En dat meen ik echt! Veel mensen bestempelen hun jeugd als de mooiste periode, maar ik heb tijdens mijn tienerjaren een beetje ‘angstig’ geleefd. Ik ging nooit op reis en had geen contact met meisjes. Nee, dat waren zeker niet mijn beste jaren. Ik ben blij dat ik niet meer piepjong ben. Met het ouder worden komt er meer rust, zonder vast te roesten. Je kan de dingen wat op je af laten komen en echt gaan genieten.”

… zijn acteercarrière

“Ik acteer nog veel, maar doe het wel iets rustiger aan dan vroeger. Een paar maanden geleden heb ik nog een grote rol in een fictiereeks geweigerd, omdat ik te veel toneelwerk had. Vroeger had ik die rol misschien wel aangenomen. Hoeveel acteerervaring je ook hebt, acteren blijft het meest onvoorspelbare beroep ter wereld. Een nieuwe rol spelen is altijd een nieuw avontuur.”

… zijn levenservaring

“Ik vind dat ik nu meer inzicht heb in de dingen – net door het leven te léven. Niet dat ik hoog van de toren wil blazen, zo van ‘Mensen! Ik weet het allemaal!’. Het is eerder een intuïtief aanvoelen. Omdat je nu wel weet dat alles op zijn pootjes terechtkomt.”