Haar titel gaf ze ondertussen door, maar haar strijd zet ze onverminderd verder.

“Er zijn te weinig vrouwen in de ICT-wereld, dat stel ik iedere keer opnieuw vast als ik een netwerkborrel, conferentie of awardceremonie bijwoon”, aldus Pascale Van Damme. “Onze sector telt gemiddeld tussen de 11 en 20% vrouwelijke werknemers, dat is veel te weinig. Jonge vrouwen in de ICT-sector hebben wat meer zelfvertrouwen nodig. Ze moeten leren om zichzelf op het podium te plaatsen.”

Waarom zijn er eigenlijk meer vrouwen nodig in de ICT?

“Om zoveel redenen! Een voorbeeldje: bij Dell werken we samen met technologiepartners van over de hele wereld. Onze medewerkers moeten goed kunnen aanvoelen wie er aan de andere kant van de lijn zit. Dan komt al snel het woord empathie bovendrijven, bij uitstek een vrouwelijke eigenschap. Ook werken in team is typisch iets waar vrouwen goed in zijn. Dat maakt ze bijzonder geschikt als projectleider en als ontmijner van probleemsituaties.”

We zijn allemaal gek op onze smartphone, tablet, digitale tv,…. Waarom blijft het imago van de technologiesector dan achter bij vrouwen?

“Te veel vrouwen denken nog altijd dat er geen fun te beleven valt in technologiebedrijven, dat de mensen daar alleen maar programmeren. Maar technologie is natuurlijk veel meer dan dat: iedereen is 24/7 verbonden met het internet, we zitten massaal op sociale media, mijn tweejarige zoontje tokkelt al lustig op zijn tablet. We moeten meisjes van in de kindertijd prikkelen met technologie.”

Hoe kan je hen op latere leeftijd warm maken voor een technologische job?

“Vrouwen zijn niet geïnteresseerd in de technologie an sich, wel in wat technologie kan betekenen voor de maatschappij. We moeten hun aandacht wekken door te benadrukken dat technologie de hulpverlening bij rampen kan versnellen, dat we sneller nieuwe behandelingen vinden voor levensbedreigende ziekten,...”

Zijn er al meer vrouwen in de ICT-wereld aan de slag?

“We zien wel een evolutie, ja. In 2015 schreven zich al 15% meer meisjes in voor een technologische studierichting. Dat effect zal binnen een paar jaar ook te zien zijn in onze bedrijven. Maar de groei is nog niet groot genoeg, zeker niet op topniveau. Het glazen plafond ligt hier nog niet aan diggelen.”