Hoe herinner jij je jeugd?

Ik heb een fantastische kindertijd gehad. Tot mijn twaalf jaar woonde ik in Venezuela en ik herinner me dat ik elke dag een duik in het water nam. Ik heb twee jongere broers, wat van mij dan ook geen typisch meisje maakte. Onze ouders namen ons geregeld mee naar omliggende eilanden, waar we op expeditie gingen. In mijn eentje of met vriendinnen trok ik er niet gauw op uit: daarvoor was het land wat te onveilig. Na onze verhuis naar Antwerpen was het voor mijn moeder moeilijk om die bezorgdheid over haar dochter los te laten. Soms was het zelfs strijden om alleen de trein te mogen nemen. (lacht)

Welke waarden heb je van je ouders meegekregen die jij ook aan je dochters wil doorgeven?

Mijn ouders vonden respect erg belangrijk: zowel voor de natuur als voor je medemens. Ook ik kan uit mijn dak gaan als mijn kinderen een papiertje op de grond gooien. Eerlijkheid werd bij ons ook hoog in het vaandel gedragen, net als dankbaarheid. Ten slotte vonden mijn ouders dat je moet genieten van elke dag en telkens opnieuw je beste ‘ik’ moet laten zien. Ik ben hen heel dankbaar voor de opvoeding die ze me gegeven hebben. Het heeft van mij een flinke madam gemaakt: eentje die hard kan werken en met beide voeten op de grond blijft.

Vind je opvoeden moeilijk?

Het is in ieder geval niet evident. Ik denk dat ik best een strenge mama ben. Van in het begin heb ik mijn grenzen gesteld en bewaakt. Het is niet altijd makkelijk om voet bij stuk te houden of te straffen indien nodig. Maar ik merk dat het zijn vruchten afwerpt: Yéléna (7) en Eloise (5) zijn brave meisjes. Omwille van mijn drukke job is het soms een race tegen de klok om alles vlot te laten verlopen. En dan is het wel eens verleidelijk om toe te geven en de lieve vrede te bewaren. Gelukkig heb ik hulp in het huishouden, waardoor ik de tijd met mijn kinderen op een kwalitatieve manier kan doorbrengen.

Ruziën jullie ’s morgen over de outfit die moet gedragen worden?

We hebben afgesproken dat we de kledingkeuze ’s avonds maken en daar niet meer van afwijken. (lacht) Mijn jongste dochter heeft al een eigen willetje op dat vlak, maar gelukkig staan zelfs de raarste combinaties haar goed! Ach, ik hou wel van ludieke en kleurrijke kindermode.

Meer over Tiany en mode vind je op www.belmodo.tv.